1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de prijzen van een groot aantal diensten per 1 augustus fors omhoog gaan. Reden van de prijsstijging zijn de koersverschillen die de afgelopen periode zijn opgetreden in verhouding tot de dollar. De dollar is flink in waarde gestegen en daardoor verdient Microsoft nu minder aan de diensten die in andere valuta worden afgerekend.

Microsoft gaat in Australië, Canada en Europa de prijzen flink verhogen van een aantal populaire diensten. De prijzen van Azure, CRM-online, Enterprise Mobility Suite en Office 365 zullen per 1 augustus flink gaan stijgen. In Europa betekent dit dat de prijs van Azure met 13 procent omhoog gaat, CRM-online met 10 procent, Enterprise Mobility Suite met 26 procent en Office 365 met 10 procent.

Bedrijven die een Enterprise overeenkomst hebben afgesloten met Microsoft hebben nog geen last van de prijsverhoging zij krijgen deze pas bij contractverlening voor hun kiezen.

De reden van de prijsverhoging heeft te maken met de waarde van de euro ten opzichte van de dollar. De dollar is het afgelopen jaar bezig aan een opmars en is flink in waarde gestegen ten opzichte van veel andere valuta. Vorig jaar was 1 dollar nog ongeveer 0,70 tot 0,75 euro waard. Inmiddels is een dollar gestegen tot 0,90 euro. Voor Microsoft betekent dit dat het minder dollars krijgt voor alles wat het verkoopt in euro’s waardoor de omzet en de winst daalt. Dat wordt nu met een forse prijsverhoging rechtgetrokken.