‘Lancering PC-versie Grand Theft Auto V op 31 maart’

Meerdere geruchten wijzen op naderende komst van Grand Theft Auto V naar de PC. Voor even verscheen er zelfs een PC-versie op de website van de online winkelketen Amazon. Als mogelijke lanceringsdatum wordt 31 maart genoemd.

Halverwege september 2013 bracht Rockstar Games het spel Grand Theft Auto V (review) uit voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Het succes bleek al snel weergaloos. Nu we weer enkele maanden verder zijn, is het de vraag op welke platformen het populaire spel nog meer zal verschijnen.

Het uitgeven van een PC-versie ligt wat betreft de eerdere GTA-spellen in de lijn der verwachtingen. De periode die in het verleden is gehanteerd voor de lancering van een PC-versie bedraagt zo’n acht maanden. Dit zou betekenen dat een lancering binnen vier maanden aannemelijk zal zijn.

Een mogelijk datum die is opgedoken voor de lancering van de PC-versie is 31 maart. Zo verscheen Grand Theft Auto V voor de PC in verschillende online winkels in Europa, waaronder de Duitse en Franse Amazon-winkelketen. Hoewel de Frans versie inmiddels is verdwenen, is de Duitse versie momenteel nog aanwezig. De prijs zou 59,99 euro bedragen.

‘Lancering PC-versie Grand Theft Auto V op 31 maart’
Ook wijst een changelog erop dat Rockstar Games met een PC-versie bezig zou zijn geweest. Hierin staan namelijk verwijzingen naar 32bit- en 64bit-varianten van Windows en Microsoft’s DirectX 11. Zelf heeft Rockstar Games nog geen officiële berichtgeving gedaan over de komst van Grand Theft Auto V naar de PC of de PlayStation 4 en Xbox One.

Bron:BGR