1 min

Tags in dit artikel

,

Met de nieuwe drivers die NVIDIA gisteren beschikbaar heeft gesteld, beloofd de fabrikant van de grafische kaarten een verbetering in de gameprestaties tot wel dertien procent. Uiteraard is de totale winst afhankelijk van het model videokaart, de game in kwestie en de overige hardware.

Dat het actueel houden van drivers voor hardware lonend kan zijn, beloofd Nvidia met de meest recente GeForce R331 Game Ready-drivers. Voor de computerspellen Batman: Arkham Origins die vanaf 25 oktober verkrijgbaar is en Battlefield 4 die vanaf 31 oktober verkrijgbaar is, verkondigt NVIDIA de best mogelijke speelervaring als gamers gebruik maken van de nieuwe drivers (link).

Tevens wordt er bij de spellen DiRT: Showdown en Sniper Elite V2 een verbetering in prestaties van de grafische kaarten van het type GeForce 400, 500, 600 en 700 aangegeven van respectievelijk elf en dertien procent, afhankelijk van de overige specificaties van het gebruikte systeem. Deze percentages zijn gebaseerd op een vergelijking met de prestaties van de GeForce 327.23 WHQL-drivers.

Enkele andere details die gepaard gaan met de installatie van de GeForce R331-drivers zijn een upgrade naar HD Audio v1.3.26.4, ondersteuning voor OpenGL 4.3 voor de GeForce GTX 600 en recentere versies en een verbeterde samenwerking tussen meerdere spellen met bepaalde versies van DirectX. De nieuwe drivers zijn in elk geval een flinke stap voorwaarts en zeker de moeite waard om te installeren, als je tenminste een videokaart van NVIDIA hebt.