2min

Hoewel Windows 10 nog niet af is heeft NVIDIA bekendgemaakt dat het zijn GeForce-drivers al wel gereed heeft voor het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en niet onbelangrijk, voor DirectX 12. De drivers werken met alle videokaarten vanaf de GeForce 600 en hoger.

De NVIDIA GeForce-drivers zijn door MIcrosoft goedgekeurd met het WHQL-certificaat (Windows Hardware Qualification Lab). Dat betekent ook dat de GeForce-drivers beschikbaar komen via Windows Update en dat gebruikers bij het installeren van Windows 10 direct goedwerkende drivers ontvangen. Dat scheelt in elk geval een hoop problemen bij het upgraden naar de nieuwe versie van Windows.

NVIDIA besteedt erg veel tijd en aandacht aan zijn drivers en zorgt er de afgelopen jaren ook steeds voor dat bij het uitkomen van nieuwe games deze soepel werken en er nieuwe drivers beschikbaar zijn gekomen met een WHQL-certificaat.

De grote concurrent van NVIDIA is AMD en dat bedrijf is daar minder scherp in, zij brengen bij nieuwe gamelanceringen vaak betadrivers uit. Tot op heden heeft AMD ook nog niets losgelaten over Windows 10 drivers voor zijn videokaarten, maar we gaan er vanuit dat als Windows 10 beschikbaar komt ook dat bedrijf zijn drivers door de WHQL-certificering heeft geloodst. Zeker omdat de CEO van AMD zo goed weet wanneer Windows 10 beschikbaar komt.

De komst van DirextX 12 zorgt ervoor dat game-ontwikkelaars nog beter de videokaarten kunnen aansturen en dat de kwaliteit van de games de komende jaren weer een sprongetje voorwaarts gaan maken. Waarschijnlijk zullen de details en de beeldkwaliteit nog verder worden opgeschroefd.