Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat de volgende versie van Mac OS X nog vandaag beschikbaar zal komen. Met de nieuwe versie genaamd Mavericks levert Apple verschillende verbeteringen aan bijvoorbeeld het geheugengebruik en de accuduur van mobiele apparaten.

Mac OS X 10.9 Mavericks (review) brengt verschillende kleine verbeteringen naar gebruikers van Macs. Zo zal het geheugengebruik beperkt worden met behulp van Compressed Memory en door verschillende tweaks zullen gebruikers van MacBooks op een langere accuduur getrakteerd worden.

Mavericks introduceert ook nieuwe apps, voor het lezen van digitale boeken en het bekijken van kaarten. Deze apps werken middels iCloud samen met Apple’s mobiele apparaten zoals de iPad en iPhone.

Mac OS X 10.9 Mavericks komt beschikbaar voor zo goed als alle Mac-producten die Mac OS X 10.8 Mountain Lion draaien. De update zal verkrijgbaar zijn via de Mac App Store en de update is helemaal gratis. Dat geldt ook als je nog op een oudere versie van OS X actief bent.