Het nieuwe besturingssysteem van Apple, OS X 10.9 Mavericks, wordt volgens geruchten pas eind oktober gelanceerd. Dit wordt beweerd door 9to5Mac, dat zich baseert op informatie vanuit anonieme bronnen.

De huidige versie van het besturingssysteem van Apple, OS X 10.8 Mountain Lion, werd gelanceerd in juli 2012. De keuze van Apple om met het lanceren van de nieuwste versie van het besturingssysteem te wachten tot oktober is dus al een vertraging in de plannen van Apple, dat eigenlijk elk jaar een nieuwe versie wil lanceren.

De anonieme bronnen van 9to5Mac geven aan dat de Apple ervoor heeft gekozen om Mavericks uit te stellen tot oktober om zo tijd vrij te maken voor de lancering van iOS 7, wat naar verwachting later deze maand zal uitkomen. Hiermee wil Apple het besturingssysteem tegelijk met de nieuwe iPhone-producten lanceren.

Het bedrijf kondigde Mavericks afgelopen juni aan, de software zou ervoor moeten zorgen dat er een aantal verbeteringen worden doorgevoerd in het besturingssysteem. Zo wordt er een Kaarten-app toegevoegd , zal het mogelijk worden om via iCloud wachtwoorden op te slaan en er komt een betere ondersteuning van meerdere monitors. Naar verwachting zal Apple, naast het nieuwe besturingssysteem, ook komen met vernieuwde Mac-modellen.