1 min

Microsoft heeft een video online geplaatst waarin te zien is hoe het dashboard van de Xbox One eruitziet. Daarnaast wordt er in de video ook aandacht besteed aan het gebruik van stembesturing om de Xbox One te besturen.

In de video die Microsoft recentelijk heeft geüpload zien we hoe het dashboard van de Xbox One eruit moet gaan zien. Het valt direct op dat de vormgeving net zoals het huidige dashboard van de Xbox 360 erg lijkt op Windows 8. Het ziet er wel allemaal net iets anders uit dan de Xbox 360, maar mensen die aan de Xbox 360 of Windows 8 gewend zijn, zullen zonder al te veel moeite met het dashboard om kunnen gaan.

Behalve het dashboard krijgen we ook inzicht in de manier waarop de Xbox One met de stem bestuurd kan worden. In de video wordt er gewisseld tussen een film, het spelen van een spel, televisie kijken, verschillende apps tegelijk gebruiken en een Skype-gesprek.

Het ziet er allemaal veelbelovend uit, maar het blijft natuurlijk een publiciteitsvideo. Dat betekent dat het nog maar afwachten is of de stembesturing inderdaad zo feilloos werkt als getoond en of het wisselen tussen verschillende apps werkelijk zo vloeiend verloopt. Zo valt het bijvoorbeeld op dat bij het starten van het spel er geen enkele laadtijd te zien is en dat ook de applicaties heel soepel in beeld komen.

De Xbox One wordt in november uitgebracht, maar België en Nederland zal nog tot 2014 moeten wachten.