1 min Applications

Microsoft verdedigt design Xbox One in video

Microsoft heeft een video gepubliceerd waarin het Xbox One-team uitleg geeft over de gedachte achter het ontwerp van de console. De video ‘Xbox One and design’ volgt op de bak kritiek op het design na de introductie van de spelcomputer.

Microsoft lijkt nieuw licht te willen werpen op de keuzes omtrent het design van de Xbox One. Het gepubliceerde slipje vertelt over de totstandkoming van het ontwerp en hoe de nieuwe Kinect- en Xbox One-controller het gekozen beeld helpen uitdragen.

De video heeft wat weg van een ‘making of’, waarin verschillende geschrapte concepten en ideeën worden behandeld. Microsoft wilde de Xbox zo vormgeven dat deze zonder moeite samensmelt met elk type woonruimte, een gedachtegang die aansluit bij het ‘centrum van de woonkamer’-idee dat de zoekgigant met deze console zo graag wil uitdragen.

"Xbox One moet onze meest loyale fans dienen en zorgen voor unieke entertainmentervaringen. Daarom moet het ontwerp een bijpassend statement maken, dat aansluit op haar capaciteit als alles-in-een entertainmentsysteem," aldus hoofd industrieel ontwerp Carl Ledbetter.

Bron:Xbox