2min

Microsoft is bezig met het toevoegen van functies aan Office Web Apps. Zo zal het voortaan mogelijk zijn om tegelijkertijd met andere mensen bestanden aan te passen. Deze functie zal beschikbaar zijn bij Word, Excel en PowerPoint.

Vanochtend maakte Microsoft bekend dat er nieuwe functies toegevoegd zullen worden aan het gratis online softwarepakket Office Web Apps. Belangrijkste nieuwe functie is de mogelijkheid om tegelijktijd met andere mensen bestanden aan te passen. Hierbij kan ook direct gezien worden wat de andere mensen precies doen.

Behalve deze functie voegt Microsoft nog meer functies toe aan Office Web Apps:

Word

Bij Word-documenten wordt het mogelijk om headers en footers toe te voegen. Hierbij kan gekozen worden om de eerste pagina over te slaan. Ook zal het mogelijk zijn om beter uitziende tabellen te maken, woorden te zoeken en vervangen en kunnen er pagina-einden worden ingesteld.

Excel

In Excel zal een functie toegevoegd worden waardoor het mogelijk is om cellen te beschermen. Hierdoor is het voor anderen wel mogelijk om het bestand aan te passen, maar kunnen ze de cellen die je hetzelfde wilt houden niet selecteren of veranderen. Daarnaast is het nu mogelijk om cellen te verslepen, de volgorde van tabbladen aan te passen en bestandsnamen aan te passen vanuit de app.

PowerPoint

In PowerPoint is het mogelijk om foto’s direct bij te knippen en is het ook mogelijk om online de naam van het bestand aan te passen.

De nieuwe functies zullen binnen enkele dagen beschikbaar zijn. Daarnaast zullen er de komende tijd nog meer nieuwe functies gelanceerd worden. Microsoft heeft het in de Office Blog over een mogelijkheid om de apps ook te gebruiken op Android-tablets.