1 min

Microsoft heeft Office Web Apps beschikbaar gesteld in Nederland, maar dit is slechts alleen voor Office 2010 gebruikers. Anderen die Office Web Apps willen gebruiken zonder Office 2010, moeten nog wachten tot later dit jaar.

De Nederlandse versie van Office Web Apps is nog niet officieel in Nederland gelanceerd, maar naar alle waarschijnlijkheid is deze aan het einde van het jaar verkrijgbaar.

De Nederlandse website voor het programma is inmiddels al wel beschikbaar, maar voor veel consumenten geeft dit een storende indruk omdat het lijkt alsof het al kan worden gebruikt. Op de website staat een grote groene knop geplaatst met de tekst ‘Gratis aan de slag gaan’, maar onder de knop zit een link naar SkyDrive. Op deze gratis online opslagruimte kunnen documenten wel worden opgeslagen, maar niet worden bewerkt.

De Franstalige versie is onlangs wel beschikbaar gekomen in België, maar daar zal de Nederlandstalige versie ook later verkrijgbaar zijn.

Met Office Web Apps kunnen gebruikers online documenten aanmaken, bewerken en samenstellen, en dit met meerdere mensen delen. Documenten kunnen ook – bijvoorbeeld Excel-sheets – worden bewerkt in webpagina’s. Een voorbeeld hier van is te vinden op de blog van Microsoft Office.

Dezelfde blog vermeldt dat het Office Web Apps inmiddels al 20 miljoen gebruikers heeft, in de honderd dagen dat het programma beschikbaar is.