1 min

Hoewel Microsoft eerder aankondigde dat het niet langer bepaalde Skype-accessoires van het populaire VoIP-programma Skype zal ondersteunen, verklaarde het bedrijf gisteren dat besloten is om de ondersteuning van bepaalde randapparatuur toch voort te zetten.

Dat mobiele apparaten inmiddels de overhand hebben blijkt uit het initiële besluit van Microsoft om minder energie te steken in de desktopversie van het wereldwijd veelgebruikte VoIP-programma Skype. Het gebruik van randapparatuur die specifiek voor Skype is ontwikkeld zou niet langer meer door het programma worden ondersteund. Hierbij valt te denken aan een headset met speciale knoppen waarmee Skype-gesprekken kunnen worden aangenomen of beëindigd.

Op de blog van Skype plaatste ontwikkelaar Noah Edelstein namens Microsoft gisteren een bericht waarin werd aangekondigd dat de desktopversie van Skype simpelweg niet ontworpen is om te functioneren in een cloudomgeving. De ondersteuning van bepaalde door derden ontwikkelde applicaties later dit jaar zal worden beëindigd.

"Toch ben ik verheugd te melden dat we de ondersteuning voor de twee meestgebruikte functies zullen voortzetten, deze bestaan uit het opnemen van gesprekken en compatibiliteit van Skype met randapparatuur. Dit zal zo blijven totdat we een alternatieve oplossing hebben gevonden of toch besluiten de huidige oplossing te staken."