2min

Apple heeft dit jaar met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus twee nieuwe smartphones uitgebracht, maar het gaat in beide gevallen om toestellen met een groter dan gebruikelijk scherm. In 2015 zal de Amerikaanse fabrikant naar verluidt toch ook weer met een kleiner toestel op de proppen komen.

De iPhone 6 (review) en de iPhone 6 Plus (review) hebben een schermgrootte van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch en dat is aanzienlijk groter dan de 4 inch van de iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S. Hoewel de nieuwe iPhones als warme broodjes over de toonbank gaan en de consument duidelijk heeft gewacht op grotere schermen, zullen er ook mensen zijn die de oude grootte ideaal vinden.

Met een scherm van 4 inch waren de oudere iPhones namelijk prima met één hand aan te sturen, terwijl dat met de nieuwe modellen toch een stuk lastiger is geworden. Met Reachability heeft Apple wel een oplossing voor dat probleem geïntroduceerd, maar toch zou het merk volgend jaar ook met een nieuwe kleine smartphone op de proppen komen, meldt G4Games.

Waar we aan moeten denken is nog onduidelijk. Het zou kunnen dat het Amerikaanse bedrijf ervoor kiest om een toestel met de hardware van een eerder model zoals de iPhone 5S of iPhone 6 opnieuw uit te brengen, al dan niet met een nieuw ontwerp.

Ook is het natuurlijk mogelijk dat het toestel dezelfde hardware als de opvolgers van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus krijgt. de geruchten maken namelijk ook melding van de komst van deze toestellen. De kans dat Apple volgend jaar met drie nieuwe toestellen op de proppen komt, lijkt op basis van deze geruchten dus aanwezig. Uiteindelijk zullen we volgend jaar rond september zekerheid hebben.