Apple zou in 2017 met drie iPhone-modellen komen, in plaats van de gebruikelijke twee. Dat beweren bronnen van de Japanse zakenkrant Nikkei althans. Een van de smartphones zou een gebogen scherm krijgen.

Volgens de bron van Nikkei komt Apple met een 4,7-inch model en twee 5,5-inch modellen. Een daarvan krijgt een gebogen scherm, zoals we dat kennen van Samsung. De andere twee smartphones krijgen dus gewoon een plat scherm zoals we gewend zijn van Apple. Dat de fabrikant uit Cupertino nu toch komt met een gebogen scherm laat zien dat het Samsung wil volgen om de consumenten aan te spreken die houden van dit soort innovaties.

De smartphone met 5,5-inch gebogen scherm zou de duurste van de drie toestellen worden. Apple zou ervoor kiezen het scherm uit te rusten met een OLED-scherm, dat zorgt voor hoger kleurcontrast. De schermen zouden dan gekocht worden van de grote concurrent Samsung, dat als enige bedrijf op de markt flexibele OLED-schermen aanbiedt.

Recent waren er nog geruchten dat Apple er in de toekomst voor wil kiezen om zijn smartphones niet meer van een metalen chassis te voorzien, maar enkel van glas te maken. Voordat het zover zal zijn, komt er echter eerst nog de iPhone 7.

Daarvan waren onlangs nog foto’s gelekt en veel verschillende details. Bloomberg schreef toen dat de aankomende nieuwe iPhone een drukgevoelige thuisknop krijgt, een dual camera en dat de koptelefoonaansluiting verdwijnt.