2min

Nadat de PlayStation 4 in bepaalde delen van de wereld reeds verkrijgbaar was, kwamen al snel de eerste berichten over een zogenaamd Blue Light of Death. Fabrikant Sony verklaarde gisteren dat dit bij slechts één procent van alle PlayStation 4-consoles voorkomt.

Sinds afgelopen weekend is fabrikant Sony gestart met de verkoop van de PlayStation 4 in Noord-Amerika. Sony’s CEO Shuhei Yoshida wist te vermelden dat er binnen 24 uur meer dan een miljoen exemplaren over de toonbank zijn gerold.

Toch bleek uit meldingen van de eerste gebruikers dat de nieuwste PlayStation niet altijd even soepel draait. Zo werd er onder andere melding gedaan van een Blue Light of Death. Hierbij gaf de PlayStation 4 op enkel een blauw licht ten teken dat het apparaat ingeschakeld was na, geen enkel teken van leven. Vanuit China is een melding binnengekomen dat stagiairs van Foxconn de productie van de PlayStation 4 moedwillig hebben gesaboteerd om aandacht te vragen voor hun werkomstandigheden.

Sony verklaarde gisteren echter dat het probleem bij minder dan één procent van alle exemplaren voorkomt. Hiermee wordt het signaal afgegeven dat potentiële kopers zich niet hoeven laten af te schrikken door het probleem. Om zoveel mogelijk gemelde problemen op te lossen, vraagt Sony de gebruiker om een beschrijving van het probleem, het gebruikte type TV-toestel en het verkooppunt van hun PlayStation 4 door te geven.

Er is eveneens een handleiding verspreid, waarmee gebruikers van de PlayStation 4 mogelijk de problemen kunnen kunnen oplossen (link).

De PlayStation 4 zal vanaf vrijdag 29 november in de Benelux te verkrijgen zijn en heeft een adviesprijs van 399 euro.