1 min

Een stagiair van Foxconn heeft aangegeven dat de stagiairs van het bedrijf moedwillig PlayStation 4’s hebben gesaboteerd, om aandacht te vragen voor de slechte werkomstandigheden waarin de medewerkers verkeren. Dit blijkt uit een forumpost van de persoon in kwestie. In hoeverre dit waar is, is op dit moment moeilijk te verifiëren.

Een stagiair van Foxconn heeft op een Chinees forum een bericht geplaatst waarin aangegeven wordt dat de stagiairs van het bedrijf expres PlayStation 4’s hebben gesaboteerd, om aandacht te vragen voor de slechte werkomstandigheden binnen het bedrijf. De post werd vervolgens ook op het forum van IGN geplaatst. Het forum werd echter vlak na het plaatsen van het bericht gesloten.

Volgens de stagiair kunnen de gesaboteerde exemplaren van de PlayStation 4 hooguit worden aangezet. Voor de rest zal het apparaat niet veel doen. Dit blijkt ook uit de website van Amazon. Van de mensen die de PlayStation 4 op de eerste dag binnen hebben gekregen via de digitale winkel, geeft zo’n 33 procent een slechte recensie. Hierbij hebben veel mensen het over een knipperend licht en problemen met de HDMI-uitgang.

Foxconn is al vaker in het nieuws gekomen door de manier waarop het bedrijf met medewerkers omgaat. Grote bedrijven als Apple, Nintendo en Sony maken gebruik van de diensten van Foxconn bij de assemblage van hun producten.