2min

Sony heeft wereldwijd inmiddels 7 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht, een maand geleden stond de teller nog op 6 miljoen stuks. Door de grote aanhoudende vraag naar de console heeft Sony nog steeds moeite om voldoende aantallen uit te leveren aan alle retailers.

Inmiddels is de PlayStation 4 te verkrijgen in 72 landen, hoewel Sony niet al te diep wil ingaan op de leveringsproblemen, wil het wel kwijt dat het een hele operatie is om voldoende exemplaren uit te leveren in alle landen. "We hebben nog steeds moeite om te voldoen aan de grote vraag", aldus Andrew House, CEO van Sony Computer Entertainment. Een woordvoerder van Sony in Tokyo laat weten niet diep in te willen gaan op de situatie, maar "De PlayStation 4-verkopen waren erg hoog en dat heeft geresulteerd in een tijdelijke tekort aan exemplaren".

House liet in maart weten dat het op voorraad houden van de PlayStation 4 tot de zomer een lastig verhaal kan worden. Daarna verwacht hij dat het bedrijf in staat zal zijn om voldoende exemplaren te kunnen leveren om aan de vraag te voldoen.

Verder is bekendgemaakt dat behalve 7 miljoen consoles het bedrijf ook 20,5 miljoen PlayStation 4-games heeft verkocht. Dit jaar zullen er 120 nieuwe games beschikbaar komen voor de PlayStation 4, waaronder Watch Dogs en Alien: Isolation.

Sony weet op dit moment flink wat meer exemplaren te verkopen dan Microsoft, een van de directe voordelen van de PlayStation 4 is dat de console 399 euro kost, terwijl de Xbox One 499 euro kost.

De leveringsproblemen van de PlayStation 4 zijn in Nederland ook aan orde, Coolblue verwacht over twee weken pas weer wat voorraad te krijgen, terwijl Bol.com een levertijd aan geeft van 12 weken. In de Techzine Prijsvergelijker zijn momenteel twee winkels te vinden met een beperkte voorraad van de PlayStation 4, deze winkels vragen wel meer dan de adviesprijs van 399 euro, omdat er zo weinig exemplaren beschikbaar zijn.