1 min

Google stelt vanaf vandaag plattegronden van gebouwen in Nederland beschikbaar via de Maps-dienst. Het gaat hier bijvoorbeeld om museums, treinstations, voetbalstadions, treinstations en winkels.

De Indoor Maps zijn in sommige landen al langer beschikbaar, maar vanaf vandaag dus ook in Nederland. Wat betreft treinstations gaat het bijvoorbeeld al om 14 gebouwen. Volgend jaar moeten daar meer stations bij komen, heeft de NS bekendgemaakt. Ook worden wijzigingen veroorzaakt door verbouwingen actief bijgehouden.


De Albert Heijn heeft plattegronden van een vooralsnog onbekend aantal winkels aan Indoor Maps toegevoegd. Ook vind je plattegronden van De Bijenkorf, Hoog Catharijne in Utrecht en Citymall in Almere. Wat betreft voetbalstadia kunnen de fans van een aantal grote clubs aan de slag met de bewegwijzering, deze is beschikbaar voor het stadion van Ajax, Feyenoord en PSV. Tevens zijn er tien museums met plattegronden beschikbaar.

De weergave van zo’n plattegrond vind je natuurlijk in Google Maps, bekijk bijvoorbeeld Hoog Catharijne vanuit de lucht.