1 min

9292 en Google zijn een samenwerking aangegaan voor de Google Maps-dienst. Reizigers kunnen dankzij de samenwerking in Google Maps informatie krijgen over het openbaar vervoer van verschillende bedrijven die in Nederland het openbaar vervoer verzorgen.

Pim van der Felts, de directeur van Google’s Benelux-afdeling meldt het volgende: "Voor reizigers is dit een waardevolle toevoeging. Omdat alle Nederlandse dienstregelingen nu in Google Maps zijn terug te vinden, wordt het nog eenvoudiger om snel een reis te plannen. Ook voor de snel groeiende groep mensen die hiervoor de mobiele telefoon gebruikt, terwijl zij op pad is. Dit is niet alleen handig voor mensen die in Nederland wonen, maar ook voor toeristen die ons land willen verkennen en gewend zijn Google Maps te gebruiken."

Vooralsnog kent de samenwerking wel een grote maar, de informatie is nog niet in real-time beschikbaar. Vertragingen, werkzaamheden en andere wijzigingen worden dus nog niet meegenomen. Er wordt uitgegaan van het reguliere reisschema van de vervoerders.

In Google Maps is dus vanaf heden te zien wat de vertrektijden van je bus of trein zijn, mits ze op tijd rijden. De informatie is op te vragen via de computer, tablet of smartphone.