1 min

Google brengt zijn eerder uitgebrachte indoor Maps voor de mobiele Google Maps nu ook naar de desktopvariant van de software. Vanaf nu is het mogelijk om via de browser van je desktop een select aantal plattegronden van gebouwen te bekijken door ver genoeg in te zoomen, bijvoorbeeld op bijvoorbeeld Brussels Airport.

Google stelt dat er al meer dan 10.000 plattegronden beschikbaar zijn, verspreid over de hele wereld, waaronder België, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Nederland staat overigens nog niet in het lijstje. De plattegrond-functionaliteit betreft op dit moment alleen nog maar de begane grond van de gelegenheden, dit is een verschil met de functionaliteiten in de Android-applicatie, hierbij kunnen ook verschillende verdiepingen geselecteerd worden.

De afwezigheid van de mogelijkheid om tussen verdiepingen te wisselen is overigens niet het enige verschil met de mobiele variant op Google Maps. Vele functionaliteiten die wel in de mobiele versie zitten ontbreken in de desktopvariant, de uitbreiding van de plattegrond-functionaliteit naar de desktop toont dat Google de desktopgebruiker echter niet vergeten is ondanks de heftige strijd op het mobiele platform.