Meer dan de helft van de Instagram-gebruikers zit dagelijks op het sociale netwerk. Instagram-medeoprichter Kevin Systrom geeft dan ook aan dat Instagram voor veel mensen in hun dagelijkse routine hoort.

Tijdens een persevenement van Instagram afgelopen donderdag in New York gaf Instagram medeoprichter Kevin Systrom aan dat meer dan de helft van de gebruikers van het sociale netwerk de dienst dagelijks gebruiken. Daarnaast gaf Systrom aan dat er sinds 2000 meer dan 4 keer zoveel foto’s worden gemaakt. Naar schatting zijn er in 2000 86 miljard foto’s gemaakt. In 2011 waren dit er 360 miljard.

Het persevenement bleek uiteindelijk georganiseerd te zijn om Instagram Direct aan te kondigen. Met Instagram Direct is het mogelijk om foto’s privé te delen in plaats van naar alle volgers. Eerder werden alle foto’s die je maakte met iedereen gedeeld.

Instagram is in de drie jaar sinds de lancering flink gegroeid. Op dit moment zijn er wereldwijd 150 miljoen actieve gebruikers. Dit was voor Facebook een reden om afgelopen jaar een overname van het bedrijf te doen waarvoor 1 miljard dollar neergelegd moest worden. Recentelijk is Instagram bezig met het aanbieden van advertenties in een poging om meer omzet te genereren.