1 min

Instagram heeft een nieuwe mijlpaal behaald, de fotodienst van Facebook heeft de magische grens van 500 miljoen actieve gebruikers gehaald. Dagelijks gebruiken ongeveer 300 miljoen mensen Instagram. Dit heeft Facebook vandaag wereldkundig gemaakt.

Instagram is een sociaal netwerk dat voornamelijk draait om het delen van foto’s, al is het sinds enige tijd ook mogelijk om video’s te delen via de dienst. De dienst werd enkele jaren geleden door Facebook overgenomen voor 1 miljard dollar, op dat moment was Instagram veel kleiner maar het had wel potentie. Dat heeft Mark Zuckerberg dus goed ingeschat, want inmiddels is het met 500 miljoen gebruikers een stuk groter dan veel andere sociale netwerken.

Instagram bestaat inmiddels vijf jaar en 80 procent van de gebruikers komt niet uit de Verenigde Staten. Dagelijks plaatsen de 500 miljoen gebruikers zo’n 95 miljoen berichten en worden er 4,2 miljard likes (hartjes) gegeven. In december 2014 haalde Instagram de magische grens van 300 miljoen gebruikers, in september 2015 de 400 miljoen gebruikers en nu dus 500 miljoen gebruikers. Het sociale netwerk groeit dus stabiel door.

Of Instagram winstgevend is is niet duidelijk. Facebook doet geen uitspraken over de omzet en winst van dochterondernemingen. Wel worden er sinds vorig jaar advertenties getoond in Instagram.