Gisteren lanceerde Nokia een bètaversie van de Nokia Motion Monitor voor de Lumia 1520. Met deze mobiele applicatie kan de gebruiker zijn of haar fysieke activiteit bijhouden.

Er zijn inmiddels behoorlijk wat applicaties waarmee de bewegingen van de gebruiker kunnen worden gemeten en bijgehouden. Fabrikant Apple heeft hier zelfs een aparte M7-coprocessor voor ontwikkeld, die terug te vinden is in de iPad Air (review), iPad mini 2 (review) en iPhone 5S (review). De signalen die binnenkomen van de gyroscoop, accelerometer en het kompas worden door deze bewegingsprocessor verwerkt. Hierdoor worden deze taken overgenomen van de primaire A7-processor.

Ook de hardware in de Nokia Lumia 1520 blijkt krachtig genoeg om dergelijke bewegingen te registreren. Gisteren heeft Nokia een bètaversie gelanceerd van haar Motion Monitor-applicatie. Deze applicatie biedt in een tijdlijn inzicht in bijvoorbeeld het aantal stappen van de gebruiker dat per dag geteld is. Ook kan er een compleet overzicht worden gegeven per week of per maand. Vanaf het moment van de installatie blijft de applicatie op de achtergrond actief. Het energieverbruik van de applicatie zal volgens Nokia beperkt blijven.


Vooralsnog wordt de applicatie enkel ondersteund door de Nokia Lumia 1520. Dit toestel beschikt onder andere over een Snapdragon 800-chipset en een 1080p-schermresolutie. De Lumia 1520 zal in de Benelux vanaf eind januari verkrijgbaar zijn.