Het Finse Nokia heeft vandaag middels een persbericht laten weten dat de Lumia 1520 vanaf eind januari 2014 beschikbaar zal zijn in de Benelux.

Eind oktober presenteerde Nokia in Abu Dhabi de Lumia 1520. Deze phablet is voorzien van een 6 inch-beeldscherm met een Full HD-resolutie. Binnenin treffen we een Qualcomm Snapdragon 800-chipset met een quad-core processor. De opslagcapaciteit bedraagt standaard 32GB, wat uit te breiden is met 64GB met een micro SD-kaartje. Ook wordt een een opslag van 7GB mogelijk via SkyDrive van Microsoft.

De Nokia Lumia 1520 is tevens uitgerust met een 20 megapixel-camera met een PureView-sensor en een optische beeldstabilisator. De Pro Camera en de Smart Camera zijn in de Lumia 1520 samengevoegd tot de nieuwe Nokia Camera-applicatie. Eén van de nieuwe mogelijkheden is dat deze met de dual capture-functie twee foto’s maakt. Hierbij wordt zowel een foto in een hoge resolutie als in een lage resolutie vastgelegd. Videobeelden worden in een Full HD-resolutie opgenomen.

De Nokia Lumia zal worden uitgebracht in een rode en een zwarte uitvoering. De adviesprijs in Nederland bedraagt 679 euro. In België wordt de adviesprijs op 699 euro gelegd.