1 min

Apple heeft een update uitgebracht die het Mac OS X-besturingssysteem naar versie 10.9.1 tilt. De update richt zich voornamelijk op het oplossen van enkele bugs en optimalisaties. Vooral de Mail-applicatie is onder handen genomen.

Veel gebruikers die de Mail-app in combinatie met Gmail van Google hanteerden ondervonden problemen sinds Mac OS X 10.9 Mavericks (review) op hun systeem was geïnstalleerd. De ondersteuning voor de maildienst is na de update verbeterd. Ook was de Mail-app minder stabiel bij het gebruik van slimme mailboxen en de zoekfunctie.

Andere opgeloste problemen betreffen VoiceOver, iLife en iWork, de iCloud Keychain en Japanse toetsenborden. Als laatste wordt webbrowser Safari geüpdatet naar versie 7.0.1 waarbij eveneens enkele bugs worden opgelost en de algehele stabiliteit verbeterd moet zijn. Voor een changelog kan je terecht op de site van Apple.

De update voor Mavericks weegt ongeveer 245MB en is vanaf heden te downloaden, door op het Apple-icoon links bovenin je scherm te drukken en vervolgens op Software-update.