Het eind vorige maand gelanceerde Mac OS X 10.9 Mavericks zal waarschijnlijk binnenkort enkele updates krijgen. Niet alleen zouden enkele gemelde bugs in de Mail-applicatie opgelost worden, ook andere applicaties zullen soortgelijke updates krijgen.

Nadat gebruikers enkele problemen ondervonden bij de Mail-applicatie van het meest recente besturingssysteem Mac OS X 10.9 Mavericks (review), reageerde Apple door aan de slag te gaan met een update. Volgens 9to5Mac zouden tegelijkertijd ook enkele verbeteringen worden aangebracht aan andere applicaties binnen het besturingssysteem middels meerdere aparte updates.

Door de update zal de Mail-applicatie stabieler draaien en beter samenwerken met Google’s Gmail. Naast de Mail-applicatie zouden iBooks, Safari en de Remote Desktop Client elk een update krijgen. De update voor iBooks zal verbeteringen aanbrengen in de stabiliteit en prestaties van deze applicatie. Hetzelfde zal waarschijnlijk opgaan betreffende de update voor Apple’s webbrowser Safari. De Remote Desktop Client-app zou met de update volgens Apple betrouwbaarder, bruikbaarder en meer compatibel worden.

Het is nog niet bekend wanneer de losse updates beschikbaar zullen zijn. Naar verwachting zullen ze eerst intern worden getest, alvorens ze voor de consument zullen worden vrijgegeven.