Chromium, Google’s open-source Chrome-project, heeft twee toevoegingen gekregen. Bij de eerste wordt standaard de URL van de huidige pagina verborgen, de andere toevoeging maakt het mogelijk om apps van je bookmarks te maken.

In Google’s open-source variant van Chrome zijn twee nieuwe toevoegingen gedaan. Dit wordt bekend gemaakt door Francois Beaufort, een werknemer van de zoekgigant.

De eerste wijziging zorgt ervoor dat de URL van de pagina die je bezoekt niet meer standaard in je adresbalk wordt weergegeven. In plaats daarvan wordt deze rechts van de adresbalk weergegeven. Wat hier precies de bedoeling van is wordt niet duidelijk, maar mogelijk is het Google’s bedoeling om de interface overzichtelijker te maken.

Ook wordt er een nieuwe manier geïntroduceerd om bookmarks op te slaan. Door in de browser op Tools te drukken krijgt de gebruiker de mogelijkheid om Chrome-apps van bookmarks te maken. Dat betekent dat je een nieuwe manier hebt om je deze te bekijken. Door eerst op applicaties in je browser te drukken krijg je nu de vers gemaakte Chrome-apps in het veld dat vervolgens opent te zien. Als je je bookmark-balk standaard in je browser hebt staan, betekent dit dus dat je voortaan twee keer moet klikken in plaats van één keer.