1 min

Op het ontwikkelaarsforum van Android werd gisteren aangekondigd dat de Google Play Services van een update zal worden voorzien. Hiermee wordt deze bundel van diensten geüpdatet naar versie 4.1

De vorige grote update van Google Play vond vorig jaar in oktober plaats, gelijktijdig met de lancering van Android 4.4 KitKat (review) en de Google Nexus 5 (review). Met de update zullen er een aantal nieuwe functies worden toegevoegd, waarop ontwikkelaars kunnen inspelen. Zo zal het wat betreft mobiele game-toepassingen mogelijk zijn een multiplayerfunctie toe te passen, waarbij de spelers beurtelings een zet kunnen doen. Het betreft hier spellen voor twee tot acht personen.

Tevens zal het in de nabije toekomst mogelijk worden om bestanden vanaf Google Drive te bewerken, zonder dat hiervoor een actieve internetverbinding noodzakelijk is. De Google Drive-API biedt deze mogelijkheid voor ontwikkelaars. Door de Google Mobile Ads-SDK worden advertentiediensten zoals onder andere DoubleClick for Publishers beter ondersteund.

Ook belooft Google een verbetering in de gebruiksduur van de batterij, wanneer er van de locatiegerichte diensten gebruik wordt gemaakt. Eveneens zal de integratie van Gmail en Google+ zijn verbeterd. De update is momenteel aan het uitrollen via de Google Play Store. Wel kan de precieze beschikbaarheid verschillen per land.