1 min

Het ziet ernaar uit dat de online streamingdiensten zoals iTunes Radio en Spotify er binnenkort een concurrent bij zullen krijgen. De muziekdienst met de naamgeving Beats Music zal eind deze maand worden gelanceerd.

Het Amerikaanse bedrijf Beats Electronics, voornamelijk bekend van de koptelefoons, gaat eind deze maand een online muziekdienst lanceren. Vanaf 21 januari zal de dienst onder de naam Beats Music beschikbaar zijn, vooralsnog enkel voor klanten van de Amerikaanse telecomaanbieder AT&T.

Voor een bedrag van 9,99 dollar per maand kunnen gebruikers ongelimiteerd online muziek streamen. Met deze abonnementsvorm kan één gebruiker op maximaal drie apparaten Beats Music beluisteren. Voor het beluisteren van muziek door meerdere gebruikers bestaat het zogeheten familiepakket. Hiermee kunnen voor een bedrag van 14,99 dollar per maand tot vijf gebruikers op maximaal tien apparaten van de dienst gebruikmaken.

Ook kunnen gebruikers muziek downloaden en offline beluisteren. Wel is het zo dat de gedownloade muziek met het beëindigen van het abonnement eveneens zal komen te vervallen. Klanten van AT&T kunnen gebruikmaken van een korting, waarbij er van het individuele en het familiepakket respectievelijk dertig en negentig dagen gratis gebruik mag worden gemaakt.

Het samenwerken van Beats Electronics met AT&T kan als een strategische zet worden gezien. Dit telecombedrijf is namelijk de op één-na-grootste van de Verenigde Staten. De Beats Audio-applicatie zal draaien op de mobiele besturingssystemen Android, iOS en Windows Phone of vanaf een desktopcomputer.

Het is niet bekend of en wanneer Beats Audio naar de Benelux zal komen overwaaien.