1 min

Spelcomputerfabrikant Nintendo heeft de verwachte verkoop van de Wii U fors bijgesteld. Het Japanse bedrijf rekent niet meer op de verkoop van 9 miljoen exemplaren, maar 2,8 miljoen stuks. Dat is een bijstelling van 69 procent.

Lange tijd heeft Nintendo de hoop en verwachting uitgesproken dat het winst zou draaien, zelfs toen de verkoop van de Wii U begon tegen te vallen. Vandaag wordt die verwachting ten langen leste bijgesteld. De Japanners rekenen nu op een bedrijfsverlies van omgerekend 246,7 miljoen euro, met een nettoverlies van 17,6 miljoen euro.

In de eerste helft van 2013 verkocht Nintendo slechts 460.000 exemplaren van de Wii U. Er zal gezien de feestdagen ongetwijfeld een grotere verkoop hebben plaatsgevonden in de tweede helft, maar het verwachte aantal van 9 miljoen leek al lange tijd onhaalbaar.

Ook op het gebied van software heeft Nintendo gedurende de feestdagen geen goede zaken gedaan. Dat wijdt het Japanse bedrijf aan de slechte verkoop van hardware, vooral in Europa en de Verenigde Staten.