Gedurende Nintendo’s afgelopen financiële jaar is het bedrijf er niet in geslaagd om een nieuwe commercieel succes neer te zetten. Van de Nintendo Wii U werden slechts 3,45 miljoen exemplaren verkocht. Die verkopen worden zelfs nu nog overschaduwd door de oude Nintendo Wii. Voor 2014 voorspelt Nintendo alsnog grootse dingen.

Nintendo wist ondanks de slechte verkoop van de Wii U nog wel winst te boeken in het afgelopen boekjaar. Het jaar werd afgesloten met een nettowinst van ongeveer 55 miljoen euro en dat is beter dan het jaar ervoor, toen de cijfers nog roodgekleurd waren. Toen bedroeg het verlies nog 43,2 miljard yen. Dat Nintendo nog winst wist te maken is te danken aan de daling van de koers van de yen. Nintendo’s omzet kwam voor een groot deel van buiten Japan, wat een voordeel opleverde door de waardedaling. De operationele ‘winst’ was echter nog altijd roodgekleurd met 282 miljoen euro verlies.

De 3,45 miljoen verkochte exemplaren van de Nintendo Wii U werden overtroffen door de stokoude Nintendo Wii, waarvan in het afgelopen boekjaar nog 3,98 miljoen stuks werden verkocht. Wel kwam de Wii U pas aan het einde van het financiële jaar uit. Van de Nintendo 3DS werden 14 miljoen exemplaren verkocht, plus bijna 50 miljoen games.

In het komende jaar moet het Nintendo beter afgaan, met een voorspelde operationele winst van ongeveer 100 miljard yen, dat is omgerekend 774 miljoen euro. De uiteindelijke winst zou dan omgerekend zo’n 426 miljoen euro bedragen.

Ondanks de slechte resultaten van de Wii U denkt Nintendo dat het beter zal gaan in het volgende boekjaar en dat er daarom ook meer winst wordt gehaald uit de verkoop van games zoals Mario Kart, Wii Fit en Super Mario Bros. Van de Wii U verwacht Nintendo 9 miljoen stuks te slijten, naast 38 miljoen games.