Nintendo bekijkt voor het eerst serieus wat smartphones en tablets kunnen betekenen voor het voortbestaan van het bedrijf. Tot op heden bracht Nintendo zijn games exclusief uit voor eigen platforms, maar mogelijk komt daar verandering in.

De verkoop van de Wii U, Nintendo’s nieuwe spelcomputer, loopt ernstig achter op de verwachting. Dat zorgt er volgens de verwachting voor dat Nintendo opnieuw rode jaarcijfers moet presenteren. In het begin van het financiële jaar verwachte Nintendo een winst van omgerekend 702 miljoen euro, dat is echter bijgesteld naar een verlies van 246,7 miljoen euro.

Er zijn echter nog heel wat mogelijkheden voor het Japanse bedrijf om zich opnieuw in de markt te zetten. Medio 2013 gaf president Satoru Iwata echter aan dat hij geen enkele interesse had in het uitbrengen van games voor smartphones. Destijds was de Japanner van mening dat deze houding juist de reden was dat zijn bedrijf nog bestaat.

Toch lijkt Nintendo dit standpunt te heroverwegen nu de verkoop van de Wii U zo tegenvalt. "Gezien de uitbreiding van de slimme apparaten zijn wij momenteel aan het bekijken hoe we dit soort producten kunnen gebruiken om onze doelgroep te vergroten. Maar we kunnen niet zomaar klassieke titels gaan omzetten," meldt Iwata tijdens een persconferentie.