1 min

Nintendo heeft het financieel gezien zwaar omdat de Wii U de verwachtingen niet waarmaakt. Maar het Japanse bedrijf blijft geloven in een rooskleurige toekomst. Bij de ontwikkeling van een nieuwe spelcomputer zal Nintendo zich richten op opkomende markten waar mensen een lager inkomen en weinig ervaring met games hebben.

Voor het derde jaar op rij heeft Nintendo een verlies moeten noteren, daarbij wordt de Wii U als grootste boosdoener aangemerkt. De spelcomputer weet de verwachtingen niet waar te maken en dat levert grote verliezen op. De Nintendo 3DS doet het daarentegen nog steeds betrekkelijk goed, maar niet goed genoeg om de rode jaarcijfers te voorkomen.

In 2015 of 2016 zal Nintendo opnieuw met een spelcomputer komen. Ditmaal richt het Japanse bedrijf zich echter niet op de Westerse wereld, maar op opkomende markten. Er zal volgens Nintendo geen afgeslankte Wii U worden uitgebracht, maar een compleet nieuw apparaat. "We willen nieuwe dingen maken met een nieuwe gedachtegang erachter. We willen geen goedkopere versie van wat we nu hebben ontwikkelen," zegt Nintendo’s president Satoru Iwata