Spelontwikkelaar Nintendo zal gebruik gaan maken van de unieke mogelijkheden van mobiele apparaten om gebruikers naar haar eigen platform te trekken. CEO Satoru Iwata heeft aangegeven dat de Nintendo-spellen echter niet op andere platforms zullen verschijnen.

Het Japanse Nintendo gaf eerder deze maand aan dat het mede dankzij de opkomst van slimme apparaten mogelijk gaat overwegen om applicaties uit te brengen voor smartphones en tablets. Ook de tegenvallende verkoopcijfers van de Wii U-console zouden hieraan ten grondslag liggen.

Op een persconferentie verklaarde Nintendo’s CEO Satoru Iwata dat het bedrijf gebruik zal gaan maken van mobiele apparaten om de populariteit van haar consoles en spellen een slinger te geven. Zo zal het Nintendo Network naar naar mobiele platforms worden uitgebreid. Hiermee hoopt Nintendo meer betrokkenheid bij de consument te bewerkstelligen. Hierbij zullen de unieke eigenschappen van mobiele apparaten worden benut om de gebruikers naar Nintendo’s eigen platform te trekken.

Hoewel Iwata geen specifieke details van de plannen bekend heeft gemaakt, kondigde hij wel aan dat er dit jaar bepaalde mobiele applicaties worden uitgebracht. De focus zal het komende jaar nog altijd liggen op het neerzetten van spellen voor de Wii U en de GamePad. Zo zal Mario Kart 8 in mei voor de Wii U worden gelanceerd. Ook heeft Nintendo nieuwe ontwikkelingen aangekondigd die betrekking hebben op het bevorderen van de gezondheid.