‘Massaproductie van iPhone 6-chipset bijna van start’

Aan de hand van bronnen uit de industrie meldt DigiTimes dat Apple bijna klaar is om de massaproductie van de Apple A8-chipset op te starten. Daarvoor zou de Amerikaanse fabrikant gebruikmaken van drie partners. Naar verwachting komt de Apple A8-chipset in de iPhone 6, maar ook in de volgende generatie iPad’s.

Apple heeft drie partners voor de verpakking van de onderdelen van de SoC (system on a chip) voor de iPhone 6. Het zou gaan om Amkor Technology, STATS ChipPAC en Advanced Semiconductor Engineering. De producenten leveren respectievelijk 40, 40 en 20 procent van de capaciteit. Later moet ook TSMC bijspringen.

De Apple A8-chipset zou op een productieproces van 20 nanometer worden gemaakt. De Apple A7-chipset werd op 28 nanometer geproduceerd en is dus aanzienlijk groter. Deze stap betekent doorgaans naast het kleinere beslagen oppervlak tevens dat de chipset zuiniger zal zijn en dus een positieve uitwerking heeft voor de accuduur.

Als we inderdaad aan de vooravond van de productie van de ingewanden van de iPhone 6 staan, is het mogelijk dat Apple de telefoon al in juni presenteert. De iPhone 6 zal naar verluidt een groter scherm krijgen. Er gaan hardnekkige geruchten die beweren dat Apple met twee varianten komt, waarbij de schermgrootte varieert.

Bron:DigiTimes