De iPhone 6 zal mogelijk de beschikking krijgen over een nieuw soort scherm waardoor de smartphone nog dunner kan worden. De productie van die schermen levert volgens Chinese bronnen echter problemen op.

Het scherm van de iPhone 6 bestaat volgens de bronnen opnieuw uit minder verschillende lagen, waardoor het onderdeel dunner kan worden. Dat heeft ook zijn effect op de behuizing, die eveneens een fractie dunner zal zijn.

Het gaat daarbij om een folie dat de helderheid van het scherm moet bevorderen. Voorheen waren hier twee losse lagen van aanwezig, in de nieuwe vorm moet dat een enkelvoudige laag worden. De productie van het verbeterde folie zou echter problemen opleveren. Volgens de bronnen zou de massaproductie van de iPhone 6 deze maand worden aangevangen.

Het is absoluut niet de eerste keer dat we voor de lancering van een nieuw Apple-product te horen krijgen dat er productieproblemen zijn. Doorgaans weet Apple deze voor of rond de lancering op te lossen, maar het kan de beschikbaarheid van de producten wel negatief beïnvloeden.

De iPhone 6 wordt in september verwacht.