1 min

Een serie nieuwe goedgekeurde patenten van Apple toont enkele technieken voor een nieuwe camera-module voor de Apple-apparaten. Het betreft hier camera-modules die dankzij magnetisme kunnen worden bevestigd op bijvoorbeeld de iPhone.

Halverwege 2012 doken er al aanvragen op van patenten van Apple voor een achterpaneel waarin verschillende smartphone-lenzen kunnen worden geplaatst. Hiermee zou het mogelijk zijn om middels een draaibeweging van type lens te wisselen. Uit recentelijk opgedoken patenten blijkt dat deze aanvraag inmiddels is goedgekeurd door het Amerikaanse patentenbureau.

Eveneens beschrijven de goedgekeurde patenten de werking van een externe cameramodule die via een magnetisme kan worden bevestigd aan bijvoorbeeld een iPhone. Aan de spoel kunnen verschillende typen camera-modules worden gekoppeld. Te denken valt aan lenzen waarmee een optische zoom en een optische beeldstabilisatie haalbaar is, waardoor extra mogelijkheden worden toegevoegd bij het maken van kwalitatief hoogstaande foto’s.

Het is niet bekend wanneer Apple de betreffende patenten daadwerkelijk zal toepassen in haar producten. De kans dat een dergelijke mogelijkheid tot het bevestigen van een externe camera-module in de komende iPhone 6 gevonden wordt is vrijwel nihil.