Apple kreeg flink wat kritiek te verduren toen het zijn iPhone 7 lanceerde. De smartphone leek qua ontwerp erg veel op de iPhone 6S en dat vonden mensen niet innovatief genoeg voor het bedrijf dat ooit vooral als dusdanig bekend stond. Afgezien van de vele geruchten over de iPhone 8, waar veel van verwacht wordt, zijn er incidenteel ook patenten die wijzen op de toekomst.

Het bedrijf uit Cupertino heeft patent gekregen op een opbouwbare smartphone. Er is ook een schets vrijgegeven van hoe zoiets eruit zou kunnen zien, en er is wat informatie over de mogelijke opbouw van de telefoon. Het is een technologie waar Apple in elk geval al jaren patent op aan probeert te vragen.

Al in 2013 vroeg het hier volgens de site Patently Apple voor het eerst patent op aan. De meest recente iteratie van het ontwerp stelt dat de iPhone werkt op basis van “carbon nanotubes” die het een flexibel toestel maken. Zolang die nanotubes aanwezig zijn, stelt Apple dat glas, keramiek, fiber, aluminium en plastic allemaal geschikte materialen zijn om de behuizing van te maken. Hieronder het beeld:

apple-patent-opvouwbare-smartphone

Dat Apple dit patent toegewezen heeft gekregen, wil absoluut niet zeggen dat de technologie binnen afzienbare tijd wordt toegepast. Uiteenlopende fabrikanten hebben al patenten gekregen op opvouwbare smartphones, maar het zal nog even duren voordat die op de markt komen. Toestellen met gebogen schermen zijn daarvoor de eerste stap en die is (onder meer met de Samsung Galaxy Edge-modellen) pas net gezet.