2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Volgens geruchten zal er binnenkort een grote update worden uitgebracht van de systeemsoftware van Microsoft’s Xbox One. Hierbij zullen problemen met betrekking tot de Xbox Live-dienst worden aangepakt. Ook zal de console worden uitgebreid naar meerdere markten, mogelijk zelfs in een witte uitvoering. Ook zou Microsoft overwegen om de Blu-ray-drive achterwege te laten.

De Xbox One van Microsoft is inmiddels meer dan twee maanden geleden gelanceerd. De verkoop van deze console heeft Microsoft tot nu toe geen windeieren gelegd. De website The Verge meldt dat er in maart een eerste verbeterde versie van de Xbox One zal worden uitgebracht.

Enkele bronnen die betrokken zijn met de plannen hebben verklaard dat er met een software-update voor de console enkele problemen omtrent de werking van het systeem en de Xbox Live-dienst worden aangepakt. Zo zal de werking van de zogeheten partychat-dienst en de sociale integratie met Xbox Live worden geoptimaliseerd.

Tevens wordt er gesteld dat er in oktober een witte versie van de Xbox One zal worden gelanceerd, gelijktijdig met het spel Sunset Overdrive. Deze witte versie zal overigens eerst exclusief voor Xbox-medewerkers verkrijgbaar zijn. In november zal er naar verluidt wederom een aangepaste versie verschijnen, deze zal beschikken over 1TB aan opslagcapaciteit. Ook blijkt Microsoft te werken aan een variant van de Xbox One zonder Blu-ray speler, om de spelcomputer goedkoper aan te kunnen bieden. Het is niet bekend of deze versie daadwerkelijk zal worden uitgebracht.

De Xbox One zou in april uit worden gebracht in Argentinië, Chili, Colombia, Denemarken, Finland, Japan, Hong Kong, Noorwegen, Rusland, Singapore, Taiwan, Zuid-Korea en Zweden. In oktober volgen dan China, Egypte, Griekenland, Hongarije, India, Indonesië, Israël, Polen, Portugal, Saudi-Arabië, Slowakije, Turkije, Tsjechië, de Verenigde Emiraten en Zuid-Afrika.

België en Nederland zijn in beide lijstjes niet terug te vinden. Of dat een vergissing is, of dat we in onze regio nog langer moeten wachten is op dit moment onduidelijk. Onze landen zaten in eerste instantie bij de eerste golf van markten waar de Xbox One te koop zou zijn. Het lijkt niet aannemelijk dat Microsoft België en Nederland niet deel uit laat maken van de tweede of derde golf.