Twitter overweegt website ontwerp zoals Facebook en Google+

Twitter overweegt een gigantische aanpassing door te voeren in de website, het bedrijf heeft een ontwerp gemaakt dat veel weg heeft van Facebook en Google+. Als Twitter dit nieuwe ontwerp inderdaad gaat invoeren neemt het definitief afscheid van de verticale tekstregels waarmee het groot is geworden.

Twitter staat erom bekend dat ze met grote regelmaat nieuwe functies en ontwerpen ontwikkelen om die vervolgens in een testfase af te schieten. Of dit ontwerp de testfase gaat doorkomen en daadwerkelijk naar alle gebruikers wordt uitgerold is vooralsnog afwachten.

Het sociale netwerk heeft echter wel groei nodig, de laatste tijd is het sociale netwerk een beetje stil komen te staan en daar hebben aandeelhouders ook negatief op gereageerd. Het sociale netwerk heeft groei nodig en zal mogelijk dit soort grote aanpassingen in overweging nemen om die groei te realiseren. Hoewel Google+ op dit moment meer leden heeft dan Twitter zijn die van Twitter een stuk actiever. Twitter zou dus kunnen proberen om de concurrentie aan te gaan met Facebook.

Twitter overweegt website ontwerp zoals Facebook en Google+

De vraag is alleen of de gebruikers dat ook gaan accepteren, Facebook en Twitter worden uiteindelijk op hele andere manieren gebruikt. Als Twitter er echter in slaagt om succesvol dit grafische ontwerp uit te rollen waarbij gebruikers het ook omarmen, kan het wellicht ook Vine integreren en weer een flinke groei doormaken. Facebook zal in elk geval minder enthousiast zijn over de nieuwe vormgeving.