Het komt wel eens voor dat je erop uit bent en je nodig naar het toilet moet. Airpnp wil zich profileren als een dienst die je hierbij uit de brand helpt.

De naam Airpnp is een afgeleide van Airbnb. Dit is een dienst die je wellicht al kent, je kan er makkelijk een onderkomen mee vinden als je naar een vreemde stad gaat. Met Airpnp geldt hetzelfde, maar dan voor toiletten. Sommige toiletten worden gratis ter beschikking gesteld, voor andere moet een klein bedrag worden neergeteld.

Zaken en woningen kunnen hun toilet beschikbaar stellen voor gebruik via Airpnp. Dat is bijvoorbeeld een mooie uitkomst wanneer een stad de gastheer is van een grootschalig evenement. Vaak is het aanbod van sanitaire voorzieningen bij grote evenementen aan de karige kant. Ook wil het wel eens gebeuren dat die voorzieningen niet goed worden onderhouden.

Gebruikers kunnen naderhand hun ervaring een beoordeling geven, zodat anderen kunnen zien welk aanbod het gunstigste is.

Vooralsnog is er enkel een web-app van Airpnp beschikbaar. Applicaties voor mobiele platformen zijn op dit moment nog in ontwikkeling.