1 min

Facebook’s CEO Mark Zuckerberg is er helemaal klaar mee, of tenminste gefrustreerd over de schade die de NSA het internet berokkent. De topman van ’s werelds grootste sociale netwerk geeft aan dat hij met President Obama heeft gebeld om zijn onvrede te uiten.

"Ik heb met Obama gebeld om mijn frustratie over de schade die de NSA aan ieders toekomst toebrengt kenbaar te maken," geeft de topman aan in een brief. Hoop op betering is er echter nauwelijks: "Helaas zal het waarschijnlijk lang duren voordat er hervormingen komen."

"De overheid zou de kampioen van het internet moeten zijn, nu is het juist een gevaar voor het medium. Ze moeten veel transparanter worden over wat ze uitvoeren, anders gaan mensen in het slechtst mogelijke scenario geloven."

Zuckerberg is van mening dat een sterk, vertrouwelijk en veilig internet ervoor kan zorgen dat mensen makkelijker kunnen verbinden met anderen, kunnen leren en zichzelf makkelijker kunnen uiten.

Ondanks de tegenvallende uitpak van het gesprek zal Zuckerberg zich sterk maken voor betere beveiliging. Zo hanteert Facebook versleutelingen, veilige protocollen en authenticatieprocessen. Andere bedrijven zouden soortgelijke beveiligingen moeten implementeren.