Deze week zijn er al aardig wat details over iOS 8 uitgelekt, vandaag niet anders. Apple zou het notificatiecentrum en de Berichten-app onder handen willen nemen, ondertussen wordt overwogen om de Game Center-app te verwijderen.

Het notificatiecentrum, het venster dat tevoorschijn komt als je van boven naar beneden over het scherm veegt, zou eenvoudiger worden gemaakt. Momenteel bestaat het venster uit drie onderdelen: Vandaag, Alles en Gemist. Apple zou alleen de eerste twee onderdelen willen behouden. De gemiste notificaties worden in Alles verwerkt om het geheel eenvoudiger te maken. Ook zou Apple meer persoonlijke informatie willen toevoegen, maar of dat al in iOS 8 gebeurt is onduidelijk.

Apple zou ook aan een API werken waarmee apps data kunnen delen met andere applicaties. Zo zou je bijvoorbeeld in de toekomst een foto vanuit een fotobewerkings-app kunnen delen via Instagram. Deze API zou al jarenlang in ontwikkeling zijn en haalde de lancering van iOS 7 niet.

De Berichten-app zou de mogelijkheid krijgen om berichten automatisch weg te gooien, bijvoorbeeld na een maand of een jaar. Apple zou hiertoe kiezen om de grootte van de database van de Berichten-app te verkleinen.

Game Center wordt mogelijk verwijderd uit zowel iOS als Mac OS X. De functionaliteit blijft echter behouden in games die ermee samenwerken. CarPlay zou de mogelijkheid krijgen om via WiFi te werken, nu kan dat enkel via een Lightning-kabel. Als laatste zou Apple ervoor zorgen dat apps sneller starten en afsluiten.

We zullen iOS 8 waarschijnlijk voor het eerst in actie zien tijdens de WWDC-beurs in juni.