Tijdens de WWDC-beurs zal Apple volgens ingewijde bronnen meer aandacht leggen op Mac OS X 10.10 dan iOS 8. Dat heeft te maken met het verwachte herontwerp van het besturingssysteem voor Macs. Ook zijn enkele belangrijke functies van iOS 8 mogelijk uitgesteld naar een latere versie.

Mac OS X 10.10 brengt volgens bronnen een volledig herontwerp, zoals Apple vorig jaar ook het uiterlijk van iOS op de schop nam. Het nieuwe uiterlijk van het besturingssysteem voor Mac-producten zal deels gebaseerd worden op de huidige verschijning van iOS. Zo zullen vensters scherpe hoeken krijgen en iconen krijgen een herontwerp. De kleur wit zal bovendien veel meer aanwezig zijn. Wel heeft Apple het voornemen om OS X ditmaal op functioneel vlak niet veel te wijzigen.

Voor iOS 8 is er mogelijk minder goed nieuws. Een aantal projecten lijken door het grote herontwerp van Os X de deadline niet te halen en worden mogelijk daarom uitgesteld naar een latere release. Het is niet bekend om welke functies het gaat. Apple zou werken aan een app genaamd Healthbook, welke verschillende gegevens over de gezondheid van de gebruiker toont. Ook komen er losse iTunes Radio-, TextEdit- en Preview-apps.

Een update voor de Kaarten-app lijkt de deadline vrijwel zeker niet te halen. Apple wil gegevens voor openbaar vervoer integreren.

De WWDC-beurs vindt begin juni plaats.