Hoewel de overname van Oculus VR door de twee partijen als een grootse gebeurtenis wordt gebracht, is niet alles positief. Markus Persson, bedenker van de populaire game Minecraft, heeft aangegeven dat hij een versie voor Oculus Rift per direct stopzet door de overname.

"We waren in gesprek over de komst van Minecraft naar Oculus Rift. Die overeenkomst heb ik zojuist opgezegd. Ik krijg de kriebels van Facebook," meldt Persson op Twitter. Gesprekken over een gratis versie van Minecraft voor Oculus Rift zouden volgens Persson twee weken geleden opgestart zijn. Na de bekendmaking van de overname van Oculus VR door Facebook is het echter direct afgelopen.

In een aparte blog gaat Persson verder in op de kwestie. Facebook wordt door Persson simpelweg niet vertrouwd: "Hun motieven zijn te onduidelijk voor mij, ze veranderen ook steeds. Terugkijkend naar het verleden is het ook geen stabiel platform en er is niets dat bij mij vertrouwen in ze geeft," klinken de harde woorden.

Voor mensen die het al helemaal voor zich zagen; Er is nog altijd een kans op het meemaken van Minecraft in een Virtual Reality-omgeving. Sony kondigde vorige week een eigen VR-bril aan, Microsoft werkt naar verluidt eveneens aan zo’n bril.