Het lijkt erop dat Microsoft op korte termijn niet op de proppen komt met een concurrent voor Sony’s Project Morpeus, Facebook’s Oculus Rift en andere virtual reality-brillen. Volgens bronnen van WPDang is de ontwikkeling van Microsoft’s bril op een laag pitje gezet.

Officieel is Microsoft überhaupt niet bezig met de ontwikkeling van een slimme bril, maar in het verleden hebben wel een aantal geruchten over zo’n product de ronde gedaan. Veel gamers hoopten tijdens de E3-beurs eerder deze maand de eerste details rondom Micrososft’s bril te vernemen, maar dat bleek niet te gebeuren.

Het probleem voor Microsoft is ook niet zo zeer dat de technologie niet rijp is voor de massa, maar de restricties op patenten. Microsoft zou van plan zijn geweest om Kinect-technologie in de eigen bril te willen verwerken, maar door restricties op patenten kan Microsoft dat niet zonder risico doen. De Kinect-technologie is namelijk gepatenteerd voor gebruik in camera’s voor spelcomputers, maar niet voor andersoortige producten. Desondanks zou de bril wel bedoeld zijn voor gebruik met de Xbox-spelcomputers.