1 min

Tags in dit artikel

,

In de Verenigde Staten is de on-demand videodienst Netflix begonnen met het aanbieden van een goedkoper abonnement. Hierbij zijn de abonnementskosten verlaagd naar 6,99 dollar per maand, dit goedkopere abonnement heeft als minpunt dat de content alleen in SD-kwaliteit en vanaf slechts één apparaat tegelijk kan worden bekeken.

Sinds begin september is Netflix in Nederland beschikbaar. Voor een vast bedrag per maand (7,99 euro) kan de gebruiker een aanbod van films en series on-demand bekijken vanaf een mobiel apparaat of HDTV. Bij het standaard abonnement kan content in Full HD-kwaliteit worden bekeken en vanaf twee apparaten tegelijk.

Diverse Amerikaanse websites laten weten dat Netflix een nieuw goedkoper abonnement heeft geïntroduceerd. Voor een bedrag van 6,99 dollar, 1 dollar goedkoper dan het standaard-abonnement, kan er vanaf slechts één apparaat gelijktijdig worden gekeken en enkel in SD-kwaliteit. Het nieuwe abonnement is dus weliswaar goedkoper maar kent ook zijn beperkingen, voor gebruikers die voornamelijk veel mobiel kijken op een smartphone of een tablet zonder Full HD-scherm is dit abonnement mogelijk interessant.


Toch wordt de nieuwe abonnementsvorm niet aan iedereen aangeboden. Netflix heeft aangegeven dat het aanvankelijk om een test gaat, waarbij het nog niet zeker is of het goedkopere abonnement breder zal worden aangeboden. Vooralsnog is het abonnement alleen in de Verenigde Staten beschikbaar, of en wanneer de abonnementsvorm in Nederland zal worden geïntroduceerd is dus onbekend.