Netflix heeft opnieuw de prijs van zijn standaard abonnement verhoogd, het standaard abonnement van 8,99 euro per maand kost nu 9,99 euro per maand. Bestaande abonnees krijgen de prijsverhoging pas over een jaar voor hun kiezen.

In alle Europese landen lijkt de prijs met een euro omhoog te zijn gegaan. Vooralsnog hoeven alleen nieuwe abonnees de hogere prijs te betalen, bestaande abonnees gaan pas over een jaar het hogere tarief betalen. De prijs van het basisabonnement en premium-abonnement blijft gelijk op respectievelijk 7,99 euro en 11,99 euro per maand.

Netflix heeft in een verklaring aangegeven dat de prijsverhoging noodzakelijk is om "goede films en series te kunnen blijven aanbieden". Daarmee is het de tweede keer dat Netflix zijn prijs verhoogd met een euro, in mei 2014 ging het maandbedrag ook al eens met een euro omhoog. Bij die prijsverhoging gaf Netflix als reden op dat het meer nieuwe films en series wilde aanbieden.

Netflix maakt steeds meer eigen films en series en dat kost enorm veel geld. Daarom is Netflix ook voornemens om in de toekomst uit te breiden naar nog meer landen.