Ongeacht wat de bezoeker heeft ingesteld in de gebruikte webbrowser, Yahoo gaat het gedrag van alle gebruikers weer volgen. Yahoo zegt dit in het belang van de gebruiker zelf te doen, om een meer persoonlijke ervaring te kunnen bieden.

Gebruikers hebben in de meest gangbare webbrowsers de mogelijkheid om een Do Not Track-functie in te schakelen. Hun surfgedrag over het gehele internet wordt dan door adverteerders niet vastgelegd. Althans, dat is de belofte.

De Do Not Track-functie is nog lang niet hetgeen de bedenkers voor ogen hadden. Niet alleen Yahoo negeert de instellingen, ook Facebook en Google doen dat. Via het Yahoo Privacy Center is door gebruikers alsnog in te stellen dat hun gedrag niet gevolgd mag worden, maar dat moet dus wel handmatig gebeuren.

"Wij geloven er heilig in dat een gepersonaliseerd internet de beste ervaring geeft," meldt Yahoo in het blogbericht waarin de koerswijziging wordt aangekondigd. Yahoo was naar eigen zeggen het eerste grote technologiebedrijf dat de functie implementeerde.