1 min

In sommige Twitter-clients die niet door Twitter zelf worden gemaakt is het al mogelijk om gebruikers of onderwerpen te muten (negeren). Als je een gebruiker mute blijf je deze wel gewoon volgen maar worden zijn of haar Tweets niet langer getoond in je timeline. Bij het muten van een onderwerp worden alle Tweets met dat onderwerp niet langer getoond.

Er zijn screenshots opgedoken van de officiële Twitter-app waarin een mute-functie zit ingebouwd. Het lijkt er echter op dat Twitter nog aan het testen is met deze functie want de meeste gebruikers hebben de functie nog niet. In de uitgelekte screenshot is te zien dat het mogelijk is om een gebruiker te muten waardoor je zijn of haar berichten niet meer voorbij ziet komen.

Of Twitter ook het muten van complete onderwerpen gaat ondersteunen is nog onduidelijk, dit is de enige afbeelding die tot op heden is gepubliceerd. Twitter voegt wel vaker functies toe voor een beperkte groep gebruikers voordat een nieuwe functie naar iedereen wordt uitgerold. Waarschijnlijk zal iedereen nog voor de zomer in staat zijn om in elk geval gebruikers te muten.