1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microblogdienst Twitter heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee gebruikers de mogelijkheid krijgen om anderen het zwijgen op te leggen. De functie is te gebruiken in de Android- en iOS-app, alsook de website.

Om een vervelende gebruiker stil te krijgen is het voortaan mogelijk om de nieuwe mute-functie van Twitter te benutten. Dit kan bijvoorbeeld door naar de profielpagina van die persoon te gaan, daar op het tandwiel drukken en vervolgens voor de mute-optie te kiezen.

Als de mute-functie wordt aangeklikt kan worden aangegeven wat voor content je al dan niet wilt zien vanuit deze account. Zoals het mogelijk is om pushnotificaties voor bepaalde accounts in te schakelen om niks te missen, is het omgekeerde nu dus ook mogelijk.

Gebruikers die het zwijgen wordt opgelegd kunnen jouw tweets overigens nog gewoon zien en retweeten, daarvan krijg je echter eveneens geen melding. De gebruikers zullen ook niet weten dat je gebruik hebt gemaakt van de functie en het is altijd mogelijk om het besluit weer ongedaan te maken.

De beschikbaarheid van de mute-functie kan nog even op zich laten wachten omdat Twitter deze de komende weken gefaseerd uitrolt.